Categories

3-дневна Превръзка с нанокристално сребро 10см х 20см ACTICOAT 3

3-дневна Превръзка с нанокристално сребро 10см х 20см ACTICOAT 3
Manufacturer: Smith & Nephew PLC, UK
48,20 лв.

За лечение на широк спектър от патогени, дълбоки изгаряния, хирургични рани, варикозни рани, диабетни рани и др. ACTICOAT (с Нанокристално сребро) е ефективна антимикробна защитна превръзка.

                 Нанокристалното сребърно покритие бързо убива широк спектър от бактерии за период от 30 минути. Превръзката ACTICOAT се състои от три пласта тип сандвич: вътрешен абсорбиращ сърцевинен между два външни пласта от слабо залепваща полиетиленова мрежа със сребърно покритие. Нанокристалното сребро предпазва раната от бактериално замърсяване, докато вътрешния сърцевинен пласт спомага за поддържане на оптимална за заздравяването на раната влажна среда.

                 Действие; 

Спомага за предпазване от инфекции - ACTICOAT спомага за предпазване от инфекция на податливи на инфектиране рани и улеснява заздравяването им.
Намалява риска от прогресивно бактериално размножаване - ACTICOAT намалява риска от прогресивно бактериално размножаване, което може да доведе до инфекция и да забави процеса на заздравяване на раната. ACTICOAT означава по-голям комфорт за пациента, по-кратък болничен престой и по-малко разходи.
Ефективна защита срещу бактериално проникване - ACTICOAT осигурява ефективна бактериална защита на раната.

                  ACTICOAT е ефективна защита срещу повече от 150 патогена, което включва грам положителни и грам отрицателни бактериални и гъбични патогени. ACTICOAT е ефективна защита срещу устойчивите на антибиотици бактерии, като: Pseudomonas – устойчиви на антибиотици; Staphylococcus aureus (MRSA) – устойчиви на метицилин (Methicillin); Enterococcus (VRE) – устойчиви на ванкомицин (Vancomycin).

                  ACTICOAT е бързодействаща превръзка. Лабораторни изследвания показват, че ACTICOAT бързо убива бактерии за период от 30 минути, т. е., по-бързо от други форми на среброто.
Дълготрайна антимикробна защита - ACTICOAT има дълготрайна антимикробна защита, която се запазва ефективна минимум 3 дни.

                  ACTICOAT се предлага в широка гама от размери и може да бъде изрязан до форма, което позволява избраният размер на превръзката да съответства на повърхността на раната. 

                 Противопоказания;
Не използвайте при пациенти с известна чувствителност към сребро.
При пациенти, подложени на ЯМР (магнитен резонанс), ACTICOAT трябва да бъде отстранен от зоната в анатомичното поле, което се изобразява. Ако ACTICOAT се използва за всяка област, която не е в полето на изображението, тя може да остане на мястото си по време на ЯМР.
Преди да приложите лъчева терапия, отстранете ACTICOAT. След  това може да се приложи нова превръзка.
                 Предпазни мерки;
Само за външна употреба
ACTICOAT не е съвместим с продукти на маслена основа, като вазелин
Избягвайте контакт с електроди или контактни гелове по време на електронни измервания, напр. ЕЕГ и ЕКГ
Не използвайте, ако цветът на продукта не е еднороден  

Производител; Smith & Nephew PLC, UK